• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ІНФОРМАЦІЯ про підсумки проведення Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Таріль – магічне полотно» серед здобувачів освіти закладів освіти .

ІНФОРМАЦІЯ про підсумки проведення Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Таріль – магічне полотно» серед здобувачів освіти закладів освіти .

2022-04-04

ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки проведення

Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Таріль – магічне полотно» серед здобувачів освіти закладів освіти .

Відповідно до плану роботи Херсонського державного будинку художньої творчості, з метою виявлення талановитої учнівської молоді, розвитку та популяризації декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Херсонським державним будинком художньої творчості та Координаційною радою Федерації громадських дитячих організацій Херсонської області «Веселкова країна дитинства» протягом 01-25 лютого 2022 року було проведено Всеукраїнський конкурс -виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Таріль – магічне полотно» серед здобувачів освіти закладів освіти .

Конкурс-виставка проводився у трьох вікових категоріях: молодша (87 учасників), середня ( 107 учасників ), старша (34 учасника), за наступними номінаціями: «Традиційна таріль» (61 робота ),«Арт-таріль» (124 роботи) «Сюжетна композиція» (45 робіт).

У зазначеному заході взяли участь 227 здобувачів освіти закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти Київської, Запорізької, Полтавської, Херсонської областей, міст Києва, Кривого Рога, Львова, Запоріжжя, Полтави , Херсона . Загальна кількість представлених для розгляду журі робіт склала 230 експонатів, виконаних за допомогою різних технік та матеріалів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Конкурс-виставка засвідчив високий рівень майстерності представлених робіт. Ступінь володіння та використання учасниками конкурсу технічних можливостей як традиційних, так і новітніх технік декоративно-прикладного мистецтва продемонстрував різносторонній погляд на сучасне мистецтво.

Під час підведення підсумків конкурсу-виставки, журі враховувало рівень володіння технікою виконання та матеріалом, поєднання традиційних й сучасних технік, актуальність та повноту розкриття теми, гармонійність композиції представленої роботи. Кращими були визнані роботи, які відрізняються найвищім рівнем виконання, креативністю ідей, повнотою розкриття теми, відповідністю віку виконавця до складності техніки, самостійністю підготовки конкурсантів в умовах карантинних обмежень.

Разом з тим, журі конкурсу визначило типові помилки, що негативно вплинули на художній рівень конкурсних робіт: невідповідність робіт умовам, тематиці конкурсу, рівня складності роботи віку автора, неналежний добір гармонійних кольоросполучень та не достатня грамотність побудови композиції.

Однак, у зв’язку з запровадженням на території України воєнного стану згідно з Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 Дипломи переможців будуть надіслані після стабілізації ситуації в країні.

Список переможців зазначеного заходу можна переглянути на сайті нашого закладу у розділі "Конкурси (документи)"

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi